Lomareissu Posiolle tuli heitettyä ja Nelli-tyttönen ei juurikaan protestoinut vaikka automatka kesti mennessä yli 7 tuntia ja tullessa noin 12 tuntia. Nellistä onkin tullut reipas tyttö joka tykkää matkustelusta.

Kävimme moikkaamassa Nellin Topi-veljeä Kuusamossa ja kylläpä riitti vauhtia kun kaksi pentua pisteli menemään koirapuistossa.

Kuvassa Topi ja Nelli

1244525266_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lenkkeilimme mökin lähettyvillä paljon ja kävimme tutustumassa myös läheiseen jokeen mistä Nelli ei juuri välittänyt. Ainoa mikä sai tyttöön virtaa joen rannalla oli se ainokainen telkänpönttö josta pitikin ottaa vainu. Tyttö ryntäsi aivan suoraan pöntön alle ja sitten sitä pitikin säikähtää ja haukkua kun mitään ei ollutkaan kuonon edessä. Muita mörköilyn kohteita reissulla oli aurausviitta johon oli sidottu kuitunauhaa, moottorisaha auton takana ja kotimatkalla kyläpaikassa leivinpaperin repäisystä syntynyt ääni. Eli mörköily jatkuu edelleen.

Reissun aikana Nelli käyttäytyi todella mallikkaasti ja "uskoi" pilliä erittäin hyvin. Ainoastaan Raahessa Janin ja Ullan luona vieraillessamme tytön korvat "hävisi jonnekkin". Siis aivan turha oli kutsua nimellä, ilman nimeä ja pillillä. Ne toisten koirien hajut ja Cinnan kanssa juokseminen oli paljon mielekkäämpää kuin kuunnella "tyhmän ukon" kutsuja ja maanitteluita.

Tästä reissusta oli erittäin paljon hyötyä ajatellen tulevaisuuden metsästysreissuja Pohjois-Suomeen. Tietääpä ainakin että matkustuksesta ei välttämättä tule mitään painajaista. Kunhan vain muistaa pitää jaloittelutaukoja riittävän usein.

Nyt palailemme normaaliin arjen viettoon ja mörköilemme kotosalla. Myös yökyöpelöinti jatkuu täysin samanlaisena kuin ennen reissua..