Noniin. Nyt Nelli on saanut huomata sen, ettei "isäntä" ole joka päivä kotosalla. Kävin viettämässä itsekseni pari päivää maaseudun rauhassa ja Nelli oli kotona muun perheen kanssa.

Onneksi voin todeta ettei tyttö ole perääni niin paljoa mitä tuo vanhempi koiruus on vaimoni perään. Emäntä kun astuu ovesta ulos, alkaa vanhemmalla koiralla uikuttaminen joka kestää noin 20min, jonka jälkeen koira menee omalle paikalleen nukkumaan.

Mutta voi sitä riemua mikä syntyi kun tulin tänään kotiin. Eipä meinannut Nelli pysyä nahoissaan ja hyvä ettei oven lävitse tullut tervehtimään. Toivottavasti tyttö pysyy tuollaisena eikä ala vinkumaan minun perään...

Iltalenkillä käydessä sain todeta ettei mörköily ole ainakaan vielä loppunut. Ensimmäisenä mörköilyn kohteena oli tien vieressä sijaitseva sähkökeskus, vaikka sen pömpelin ohitse olemme kulkeneet 4kk ajan useamman kerran päivään. Ei auttanut.. Tien toista reunaa piti mokoma laatikko ohittaa. Tämän jälkeen pääsimme melkein pihatiemme risteykseen ilman suurempia mörköjä. Mutta kuinka ollakaan, naapurin poika lähti pihastaan autolla ja renkaat ruopaisi hieman soran pintaa, silloin Nelliä vietiin ja lujaa. Taisi tytön tassut lyödä paljon enemmän tyhjää kuin ne auton renkaat.

Viimeisin oikein pelottava asia tapahtuikin juuri kun Nellin piti käydä omalle paikalleen nukkumaan. Tyttö sai kokea elämänsä ensimmäisen ukonilman. Voi kamala kun pelotti kovasti kun ulkona välähteli ja jyrisi. Nelli onneton kulki häntä melkein koipien välissä niin kauan ennenkuin annoimme luvan tulla nukkumaan makuuhuoneemme lattialle. Siellä se tyttö vetää unta kuuppaan, tietämättä tämän maailman menosta tuon taivaallista.

Niin, ilmoitin tyttösen viimeviikolla Kymen Setterit ja Pointterit ry:n ClubShowhun Hyvinkäälle. Näyttely on 28 päivä kesäkuuta ja kuinka ollakkaan vaimo on töissä kyseisen viikonlopun. Joten sen on minun lähdettävä yksin käyttämään Nelli näyttelyssä. Toivottavasti tokosta ja näyttelykoulutuksesta on ollut hyötyä ja Nelli näyttää tällä kerralla hampaansa tuomarille.

Kotosalla harjoittelemme noutoa joka sujuu muuten aika mallikkaasti, mutta se noutokapula ei tule käteen saakka vaan Nelli tiputtaa sen jalkoihin. Tai sitten jos on nopea ja ottaa kapulasta kiinni ennen kuin Nelli tiputtaa sen alkaa "vetoleikki" ja irti käskyllä ei ole toivottavaa vaikutusta. Mutta jahka tätä tahkoamme niin jospa se mallikas nouto sieltä putkahtaisi esiin. Kohta puoleen olisi hommattava muutama fasu ja lähdettävä kokeilemaan ja opettelemaan lintutyöskentelyä. Nyt Nelli seisoo pikkulinnut ja varikset, pääosin näköseisontana, mutta joitain tilanteita on syntynyt täysin hajujen perusteella joten jospa se siitä.

"Tyttöset Posiolla kesäkuussa 2009"

1244525290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oikein paljon onnitteluita Uwexin E-pentueelle tänään olevan 6kk syntymäpäivän johdosta! Toivottelee Uwexin Easy-Going "Nelli" sekä muu poppoo.